VI TROR PÅ HÅLLBARHET

 

FRÅN JORD TILL BORD 

Vi kombinerar våra rätter med omsorg och kärlek tillsammans med utvalda råvaror. Kan vi så väljer vi ekologiska råvaror, gärna närproducerat. Vi är övertygade om att det påverkar vårt välbefinnande. Vi vill att du även ska må bra inuti kroppen då du ätit hos oss.

 

    HOS OSS GÅR INGET TILL SPILLO


Visste du att våra matrester blir till biogas?

Att arbeta med mat i den omfattning vi gör innebär stora miljöpåfrestningar. Vi har ett stort miljöengagemang och jobbar kontinuerligt på att minska vårt matsvinn. En viktig del i det är att våra matrester återvinns och blir till biogas. Självklart källsorterar vi vårt övriga avfall från köket och återvinner vårt matfett som även det blir till biogas. Det känns spännande att bidra till en grönare framtid redan idag.

 

GULD FÖR SVERIGE

 Hållbarhet finns med oss i vårt dagliga arbete och vi samarbetar med organisationer som aktivt jobbar med dessa frågor. I vårt samarbete med Biogasakademin har Matmästarna utsetts till biogasambassadör, vilket innebär att vi bidrar med biogas genom att sortera våra matrester och att vårt matfett återvinns. 2019 blev det 45 ton!
 
Läs mer om Guld för Sverige här.
 
 

VI TAR ANSVAR FÖR VÅR MILJÖPÅVERKAN

Vi serverar enbart Svenskt kött och Svensk kyckling på vår lunchmeny.
...
Vi väljer ekologiska råvaror i möjligaste mån och när tillgång finns. 
...
Vi väljer i första hand MSC-märkt fisk. 
...
Vårt kaffe är Fairtrade-märkt.
...
Vi skänker överbliven mat till en av ortens församlingar.
...
Vårt matavfall blir till biogas.
...
Vi källsorterar allt vårt avfall.
...
Vi tankar förnybar diesel HVO100 eller biogas i våra bilar.
...
Vi har ersatt vår plastpåse mot en miljöanpassad papperspåse.
...
Vi planeterar ett träd för varje såld cateringbeställning.